Produktion 

    Startside Historie Foto Produktion Salg Vejviser    

 

Vi har flere års erfaring med skånsom behandling af honning.
Driften er baseret på grøn biavl. Konkret betyder det, at den nødvendige bekæmpelse af varroamider  udelukkende sker ved biologiske metoder og når jeg smelter mit voks, sker det sammen med andre, der har samme driftsform. Adskillelse af honning, der kommer fra "Nationalpark Skjern Å", sker ved, at al det andet slynges og afsluttes først for at undgå sammenblanding.   
   
Om forår er det altid spændende at se, hvor godt bierne har overvintret.
Nogle gamle bier er døde og antallet er nede på 10 - 15.000 bier.
Mon dronningen er gået i gang med at lægge æg?
Det nye liv og væksten følges tæt. Det er en af de bedste oplevelser, jeg har, som biavler.
   
   
Sidst i april og maj mdr. sker der en betydelig vækst i hver familie. Antallet vokser til mellem 50 - 70.000 bier. Derfor må der udvidelse til. Der sættes flere kasser (magasiner) oven på hinanden.
 
   
Så er det høsttid.
Vi er midt i juni mdr. forårstrækket er slut.
for at høst honning skilles familien ad, der bruges røg for at få bierne til at trække sig tilbage.
   
   
tavle.jpg En dejlig forseglet honningtavle, her er ca. 2 kg honning.
En liter honning vejer 1.3 kg
 
   
Honningtavler er sat i magasiner og kørt hjem i slyngrummet.
Og honningløsner er klar til brug.
   
   
Birte sætter tavle ned i automatisk honningløsner.
   
 

Så er der prikket hul i alle celler og honningen kan slynges ud.
 
 
Så er tavler klar til slyngning.
 
 
Her bliver den nyslyngede honning grovsiet.
   
   
  Så bliver honningen finsiet.
   
   
Færdig rørt honning klar til at tappe på glas.
   
   
Glassene er klar til brug.
   
   
Når honningen er rørt nogle dage ændrer den farve og  lige før den bliver stiv, skal den tappes på glas. 
   
   
Birte og Kennet skruer låg på og sætter i katonner.
   
   
Lars sætter etiketter på lågene.
   
   
Og så er det på paller, klar til salg.